Beheerders en gebruikers

Geupdate 24/8/21 door Johanna Dovander

Verschillende gebruikersrollen

Er zijn drie rollen onder de gebruikers van Komp

Beheerders

Het familielid dat Komp installeert, wordt automatisch toegewezen als de eerste beheerder.

Beheerders kunnen

  • foto's en berichten van andere familieleden verwijderen en de duur bewerken
  • andermans toegang tot Komp verwijderen
  • andere beheerders toevoegen en verwijderen
  • functies uitschakelen voor andere gebruikers
  • alle inhoud zien die naar Komp is verstuurd

Gebruikers

Gebruikers kunnen

  • eigen foto's en berichten verwijderen en bewerken
  • nieuwe familieleden uitnodigen (mits niet uitgeschakeld door beheerder)
  • instellingen veranderen (mits niet uitgeschakeld door beheerder)

Gelimiteerde gebruikers

Als je een beheerder bent, kun je andere gebruikers Gelimiteerd maken.

Gelimiteerde gebruikers kunnen

  • alleen inhoud zien en bewerken dat door henzelf is gepost
  • geen instellingen veranderen op de Komp of gebruikers uitnodigen
  • alleen beheerders zien inhoud dat door Gelimiteerde gebruikers is verstuurd

Hoe maak ik een gebruiker gelimiteerd?

  1. Ga naar instellingen, in de rechterbovenhoek
  2. Onder Gebruikers, klik op Alle anderen
  3. Klik op de persoon die je gelimiteerd wil maken
  4. Je ziet nu de optie Gelimiteerd, klik op het knopje om het aan of uit te schakelen

Een beheerder toevoegen of verwijderen

Je kunt zoveel beheerders toevoegen als je wil.

  1. Ga naar Instellingen
  2. Ga naar Gebruikers
  3. Klik op Toevoegen/verwijderen beheerderstoegang
  4. Gebruik de schakelaar om iemand beheerderstoegang te verlenen of in te trekken

De desbetreffende gebruiker ontvangt een notificatie dat ze zijn toegevoegd of verwijderd als beheerder.

Beheerdersrechten

Een beheerder kan sommige functies in de app limiteren voor alleen beheerders. Deze opties zijn verzameld onder Beheerdersrechten, te vinden in de instellingen van de app.

In het geval er maar één beheerder is

Je kunt je eigen beheerderstoegang of je toegang tot Komp niet verwijderen als je de enige beheerder bent.

Daarom moet je eerst een ander familielid tot beheerder maken, voordat je je eigen toegang kunt verwijderen.


Hoe hebben we het gedaan?