Aan de slag met AV1

Vertrouwd raken met AV1

We hebben deze stapsgewijze handleiding gemaakt om te ondersteunen bij het instellen van jouw AV1 op school. Gericht op docenten en ICT-ers, leidt het je door de stappen die nodig zijn om jouw AV1 gebruiksklaar te maken.

We raden je aan om vertrouwd te raken met AV1 en ervoor te zorgen dat het werkt voordat de leerling er mee aan de slag gaat.

Dit artikel verschilt op basis van het AV1-model. Welk model je hebt, staat vermeld op de sticker op de doos.

AV1 opladen

Aan de slag - model AV2

1. Sluit AV1 aan op de oplader
  2. Zet AV1 door op het kleine knopje op de achterkant te drukken
  3. De lichtstrip op de zijkant start te knipperen. De AV1 is klaar voor gebruik, wanneer het knipperen stopt en de lichten solide zijn.

Als AV1 knippert of pulseert met rode lichten, betekent dit dat AV1 zich in een gebied bevindt met een slechte mobiele dekking. Probeer AV1 te verplaatsen of voeg een WiFi-netwerk toe.

Aan de slag - AV1(b)

1. Sluit AV1 aan op het stopcontact
  2. AV1 gaat aan. Het hoofd en de onderste lichten aan de voorkant zullen oplichten.
    Na een paar minuten, zullen de hoofdlichten veranderen van een rood kruis naar groene lichten. AV1 is klaar voor gebruik.
Als het hoofd na 5 minuten nog niet groen is geworden, bevindt AV1 zich in een gebied met een slechte mobiele dekking. Probeer AV1 te verplaatsen of voeg een WiFi-netwerk toe.

Download de AV1 app

Download de AV1 app op de mobiele telefoon of tablet, beschikbaar in de App Store of Google Play Store.

Als je de AV1 eerst op een ander apparaat test dan de leerling zal gaan gebruiken, zul je later een nieuwe activatiecode nodig hebben.

Download de AV1 Assistant app

De AV1 Assistent App is een hulpmiddel voor leerkrachten, IT-medewerkers, ouders of verzorgers die een of meerdere AV1 robots voor hun eigen kind beheren, of voor kinderen die de robot op hun school gebruiken.

Via de Assistent App kun je eenvoudig de status van de robot controleren, WiFi-netwerken beheren, toegang krijgen tot probleemoplossing, artikelen opzoeken en chatten met support.

De Assistent App wordt gedownload op de eigen telefoon of tablet van de begeleider en is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Test de AV1

Voer de activatiecode, die je in de doos of via e-mail hebt gekregen, in de AV1-app (rood logo). Maak een vier-cijferige pincode aan voor testdoeleinden en accepteer de algemene voorwaarden.

Wat is een activatiecode? Een activatiecode is een code voor eenmalig gebruik die je apparaat synchroniseert met de AV1 via een end-to-end encryptie.

Je kunt WiFI toevoegen via het Instellingen icoon op het startscherm.

Nu kun je je AV1 testen. Zoek de dempknop in de app (linksonder) zodat je geen feedback-geluiden krijgt als je in dezelfde ruimte bent als de AV1. We raden aan om AV1 in verschillende delen van de school te testen en alle functies uit te proberen.

Nu alles op de school draait, kun je de AV1 aan de docent overhandigen. Je hebt het eenmalige sleutelwoord gebruikt tijdens de testprocedure, dus je moet een nieuwe activatiecode aanvragen voor de leerling die de AV1 gaat gebruiken.

Activatiecodes kunnen worden aangevraagd via telefoon, livechat of door een e-mail te sturen naar support@noisolation.com (onder vermelding van het AV1-serienummer).