Een WiFi-netwerk toevoegen aan AV1

Geupdate 6/3/20 door Simon Oliver Ommundsen

Hoe WiFi werkt bij AV1

Voor technische specificaties gerelateerd aan een WiFi-netwerk, bekijk hier onze WiFi gids

AV1 zal voortdurend de mobiele verbinding en de WiFi-verbinding overwegen en kiest de connectie die de beste prestaties levert. De app weergeeft of de AV1 een WiFi of een mobiel netwerk gebruikt. Als een WiFi-netwerk met zwakke prestaties is toegevoegd, zal de AV1 waarschijnlijk het mobiele netwerk verkiezen boven de WiFi en vice versa.

Wanneer een WiFi-netwerk van de AV1 wordt verwijderd, wordt alle informatie over het netwerk verwijderd. Als je op een later tijdstip opnieuw verbinding wil maken met het netwerk, moet je deze opnieuw toevoegen met het wachtwoord en de gebruikersnaam (indien nodig).

Een WiFi-netwerk toevoegen

Je kunt een WiFi-netwerk toevoegen via de AV1 app of de AV1 Assistant app. De netwerkinformatie die je via je telefoon toevoegt, wordt via het mobiele netwerk naar AV1 verzonden als er nog geen netwerk is toegevoegd. Als het mobiele netwerk te zwak is, kan AV1 de informatie niet ontvangen. Als dit het geval is, kun je het netwerk via Bluetooth toevoegen in de AV1 Assistant app (zie hieronder).

AV1 app
  1. Zorg ervoor dat AV1 is ingeschakeld en 3G- of 4G-dekking heeft
  2. Ga in de AV1-app naar Instellingen → Wifi-netwerk → Netwerk toevoegen
  3. Kies het netwerk (SSID) waarmee u verbinding wilt maken in de lijst
  4. Houd er rekening mee dat het Wifi-netwerk mogelijk een gebruikersnaam en / of wachtwoord vereist om verbinding te maken
Als je verbinding wil maken met een verborgen Wifi-netwerk, neem dan contact op met ons support team
AV1 Assistant App

Je kunt een WiFi-netwerk ook via de AV1 Assistant-app toevoegen. Als de mobiele dekking zwak is, kun je WiFi toevoegen via Bluetooth.

1. Zorg dat de AV1 aanstaat
  2. Klik op Instellingen op de AV1
  3. Klik op Voeg WiFi toe

Wanneer je een WiFi-netwerk via Bluetooth wil toevoegen

1. Zorg dat Bluetooth op je apparaat aanstaat
  2. Klik op Toevoegen via Bluetooth
  3. Wacht totdat de robot er in is geslaagd te verbinden via Bluetooth

Wanneer je een WiFi netwerk wil toevoegen via mobiel netwerk

1. Klik op Voeg nog een toe en selecteer het juiste WiFi-netwerk in de lijst
  2. Als het gewenste netwerk niet verschijnt, klik op Staat je WiFi er niet bij? en selecteer Voeg handmatig toe om de netwerknaam (SSID), het wachtwoord en de gebruikersnaam (indien van toepassing) in te typen. Let op hoofdletters en kleine letters.
Houd er rekening mee dat de weergegeven lijst met netwerken de netwerken zijn waar de AV1 zich bevindt.