Wat zijn de netwerk vereisten voor KOMP?

Geupdate 21/5/20 door Jesper Vestergaard

Welke draadloze standaard ondersteunt KOMP?

802.11 ac/a/b/g/n (2.4GHz + 5GHz, 2x2 MU-MIMO)

Welke netwerkbeveiliging wordt door KOMP ondersteund?

KOMP ondersteunt open netwerken en netwerken beveiligd door WEP / WPA / WPA2 Personal / Enterprise. Het ondersteunt met name WPA Enterprise 802.1x (PEAP). Netwerken die een http-proxy vereisen of brandmuren die alle poorten van het netwerk blokkeren, worden niet ondersteund.

Wat als we een gastnetwerk moeten gebruiken?

Openbare netwerken zijn vaak beveiligd door captive portals. Neem alsjeblieft contact op met de verantwoordelijke ICT-afdeling, zij kunnen KOMP toegang verlenen op het netwerk door KOMP op een witte lijst te zetten aan de hand van het MAC-adres. Neem contact op met support voor het MAC-adres van jouw KOMP.

Wat doe ik als ons netwerk niet is ondersteund?

De simpelste oplossing is de aanschaf van een mobile broadband router. De KOMP verbindt dan via WiFi met de router, en met het internet via de routers 4G.

De volgende netwerkpoorten moeten openstaan voor KOMP

• TCP: ev-grpc.noisolation.com:443
  • TCP: ev-gateway.noisolation.com:443
  • TCP: ev-gateway.noisolation.com:51051
  • TCP: upgradesrv.noisolation.com:443
  • TCP: upgradesrv1.noisolation.com:443
  • UDP: global.stun.twilio.com:3478
  • UDP: global.turn.twilio.com:3478

KOMP probeert een videogesprek tot stand te brengen met hoge UDP-poorten, gezien dat meestal het gebruik van peer-to-peer-communicatie toelaat. Dit geeft een betere kwaliteit en minder vertraging.