Wat zijn de netwerk vereisten voor Komp?

Geupdate 14/9/21 door Johanna Dovander

Komp heeft een internetverbinding nodig. Komp is compatibel met elk standaard WiFi netwerk en heeft een minimum nodig van 2mbps. Mocht je gebruik maken van een WiFi netwerk in een verzorgingstehuis, raden we aan om onderstaande informatie door te sturen naar de ICT-afdeling.

Welke draadloze standaard ondersteunt Komp?

802.11 ac/a/b/g/n (2.4GHz + 5GHz, 2x2 MU-MIMO)

Welke netwerkbeveiliging wordt door Komp ondersteund?

Komp ondersteunt open netwerken en netwerken beveiligd door WEP / WPA / WPA2 Personal / Enterprise. Het ondersteunt met name WPA Enterprise 802.1x (PEAP). Netwerken die een http-proxy vereisen of brandmuren die alle poorten van het netwerk blokkeren, worden niet ondersteund.

Wat als we een gastnetwerk moeten gebruiken?

Openbare netwerken zijn vaak beveiligd door captive portals. Neem alsjeblieft contact op met de verantwoordelijke ICT-afdeling, zij kunnen KOMP toegang verlenen op het netwerk door Komp op een witte lijst te zetten aan de hand van het MAC-adres. Neem contact op met support voor het MAC-adres van jouw Komp.

Wat doe ik als ons netwerk niet is ondersteund?

De simpelste oplossing is de aanschaf van een mobile broadband router. De Komp verbindt dan via WiFi met de router, en met het internet via de routers 4G.

De volgende netwerkpoorten moeten openstaan voor Komp

TCP port 443:

ev-grpc.noisolation.com

ev-gateway.noisolation.com

upgradesrv.noisolation.com

upgradesrv1.noisolation.com

UDP port 443:

kinesisvideo.eu-central-1.amazonaws.com

UDP port 123:

no.pool.ntp.org

time1.google.com

time2.google.com

time3.google.com

time4.google.com

Komp probeert een videogesprek tot stand te brengen met hoge UDP-poorten, gezien dat meestal het gebruik van peer-to-peer-communicatie toelaat. Dit geeft een betere kwaliteit en minder vertraging.