AV1 WiFi Gids

Geupdate 6/3/20 door Simon Oliver Ommundsen

Welke standaarden ondersteunt AV1?

• Model AV2 ondersteunt de meeste draadloze routers die vandaag de dag gebruikt worden. Meer specifiek ondersteunt het 802.11 ac/a/b/g/n (2.4GHz + 5GHz, 2x2 MU-MIMO)
  • Model AV1(b) ondersteunt de meeste draadloze routers die vandaag de dag gebruikt worden. Meer specifiek ondersteunt het 802.11 b / g / n (2.4 GHz). AV1(b) ondersteunt geen netwerken dat alleen opereren met 5GHz, of alleen met een 802.11ac standaard.

Met welke soorten beveiliging werkt AV1?

• AV1 werkt op open netwerken, en op netwerken die zijn beveiligd met WEP / WPA / WPA2 Personal / Enterprise. In het geval van WPA Enterprise wordt de 802.1x (PEAP) standaard ondersteund. AV1 werkt niet met netwerken die een HTTP-proxy gebruiken, of die firewalls gebruiken waarbij alle uitgaande poorten worden geblokkeerd.

Wat als het netwerk gebruik maakt van NAT of een firewall?

• NAT heeft geen invloed op de werking van AV1. AV1 werkt zo dat alle communicatie (behalve besturingssignalen) direct via peer-to-peer (P2P) wordt verstuurd tussen de robot en de app van de gebruiker. Als beide partijen gebruik maken van NAT/firewalls, zal de software proberen om via STUN/UPnP te verbinden. Als dat ook niet werkt, wordt de versleutelde media doorgestuurd via één van onze (TURN) servers.

Wat kan ik doen als ons netwerk niet wordt ondersteund?

• De simpelste oplossing is om een draadloze router aan te schaffen voor gebruik met AV1 (bijvoorbeeld in het klaslokaal). Vaak kan een standaard draadloze router in het klaslokaal worden aangesloten en worden beveiligd met WPA2 Personal en een wachtwoord dat alleen wordt verstrekt aan de AV1 gebruiker.

Wat is de minimale vereiste toegang (poorten)?

De minimale vereiste toegang tot internet is:

TCP: gateway.noisolation.com:443

TCP: av-grpc.noisolation.com:443,

TCP: upgradesrv.noisolation.com:443,

TCP: upgradesrv1.noisolation.com:443,

TCP: global.turn.twilio.com:443

Bij voorkeur ook:

UDP: global.stun.twilio.com:3478

UDP: global.turn.twilio.com:3478

Indien mogelijk liefst ook:

Alle hoge poortnummers naar het internet die gebruik maken van UDP, omdat dit ervoor zorgt dat we peer-to-peer-verbindingen kunnen gebruiken, wat een betere performance oplevert, en minder vertraging.

Wat als ons netwerk MAC adres filtering gebruikt?

Elke AV1 heeft een eigen uniek MAC adres, die wij aan jullie kunnen verschaffen.

Je kunt dit adres 'white-listen' (op een witte lijst zetten) om AV1 toegang tot het WiFi-netwerk te verlenen.

Ons netwerk gebruikt een captive portal, wat kan ik doen?

School netwerken en andere publieke netwerken zijn vaak beschermd met bijvoorbeeld captive portals. Neem contact op met degene die verantwoordelijk is voor ICT, dan kunnen zij AV1 toegang op het netwerk verlenen. Het enige wat zij hoeven te doen is AV1 'white-listen' aan de hand van het MAC adres.