Legge til WiFi-nettverk på AV1

Oppdatert 6/3/20 av Simon Oliver Ommundsen

Hvordan WiFi på AV1 fungerer

Se vår WiFi-guide for tekniske spesifikasjoner knyttet til WiFi-nettverk

AV1 vil kontinuerlig vurdere om det mobile nettverket eller WiFi-nettverket gir best ytelse. I appen ser man om AV1 bruker WiFi eller mobildata. Om du har lagt til et WiFi-nettverk med dårlig ytelse vil AV1 velge mobilnettet og omvendt.

Dersom du sletter et nettverk AV1 er tilkoblet vil all informasjon om dette nettverket slettes. Ønsker du å koble til igjen må du oppgi passord og brukernavn på nytt, dersom aktuelt.

Legge til WiFi-nettverk

Du kan legge til et WiFi-nettverk gjennom AV1-appen eller AV1 Assistant-appen. Nettverksinformasjon du oppgir overføres til AV1 over mobilnettet dersom du ikke allerede har lagt til et WiFi-nettverk. Om mobilnettet har for dårlig ytelse (for eksempel 2G) vil ikke AV1 klare å motta informasjonen. I så tilfelle anbefaler vi at du bruker AV1 Assistant-appen og legger til nettverket over Bluetooth (se under).

AV1 appen
  1. Sørg for at AV1 er skrudd på og har 3G eller 4G-dekning
  2. I appen, gå til Innstllinger > WiFi-nettverk > Legg til nettverk
  3. Velg nettverket (SSID) du ønsker å koble til fra listen
  4. Merk at nettverket kan kreve et brukernavn og passord
Ta kontakt med kundestøtte om du ønsker å legge til et skjult nettverk
AV1 Assistant-appen

Det er også mulig å legge til et WiFi-nettverk gjennom AV1 Assistant-appen. Om mobilnettet har for dårlig ytelse kan du legge til et nettverk over Bluetooth. I så tilfelle må du være i samme rom som AV1.

1. Sørg for at AV1 er skrudd på og har 3G eller 4G-dekning
  2. Trykk på Innstillinger på ønsket AV1
  3. Trykk Legg til WiFi

Om du ønsker å legge til WiFi over Bluetooth

1. Sørg for at Bluetooth er aktivert på enheten du bruker
  2. Trykk Legg til via Bluetooth
  3. Vent på at AV1 har koblet til via Bluetooth

Om du ønsker å legge til WiFi over mobilnettet

1. Trykk på Legg til nytt og velg det riktige WiFi-nettverket fra listen
  2. Om det ønskede nettverket ikke dukker opp i listen kan du trykke Finner du ikke nettverket i listen? og velge Legg til manuelt for å oppgi nettverksnavnet (SSID), passord og brukernavn. Pass på STORE og små bokstaver.
Merk at listen over nettverk viser nettverkene hvor AV1 befinner seg