Hva er nettverkskravene for Komp

Oppdatert 14/9/21 av Johanna Dovander

Komp trenger en internett tilkobling for å fungere. Dersom du ikke har bestilt med 4G abonnementet fra Telia via oss må du koble Komp til WiFi.

Komp er kompatibel med alle standard WiFi nettverk og trenger en minimums hastighet på 2mbps.

Dersom du skal bruke Wifi nettverket på ett sykehjem, anbefaler vi deg å sende nettverks kravene for Komp til IT avdelingen på stedet. Slik at de kan sørge for at Komp får riktig tilgang.

Hvilke WiFi standarder støtter Komp?

802.11 ac/a/b/g/n (2.4GHz + 5GHz, 2x2 MU-MIMO)

Hvilke nettverkssikkerhetsmekanismer støtter Komp?

Komp støtter åpne nettverk, og nettverk beskyttet av WEP / WPA / WPA2 Personal / Enterprise. Spesifikt støtter den WPA Enterprise 802.1x (PEAP). Nettverk som krever http-proxy eller brannmurer som blokkerer alle porter ut av nettverket er ikke støttet.

Hva om vi må bruke et gjestenettverk?

Offentlige nettverk er ofte beskyttet av captive portals. Vennligst ta kontakt med ansvarlig IT avdeling, slik at de kan godkjenne Komp for nettverket. Alt de trenger å gjøre er å hviteliste Komp sin MAC adresse, som vi kan skaffe deg.

Hva gjør vi om vårt nettverk ikke er støttet?

Vanligvis er det enkleste å skaffe et mobilt bredbånd, med en mobilt bredbåndsruter. Dette betyr at Komp kobles med WiFi til ruteren, og så til internett via ruterens 4G.

Følgende porter på nettverking trenger å være tilgjengelige for Komp

TCP port 443:

ev-grpc.noisolation.com

ev-gateway.noisolation.com

upgradesrv.noisolation.com

upgradesrv1.noisolation.com

UDP port 443:

kinesisvideo.eu-central-1.amazonaws.com

UDP port 123:

no.pool.ntp.org

time1.google.com

time2.google.com

time3.google.com

time4.google.com

Komp vil også prøve å sette opp videosamtalen på et av de høye portnummerne på UDP, siden det ofte vil tillate peer-to-peer kommunikasjon. Dette gir bedre ytelse, og mindre forsinkelse.