Hva er nettverkskravene for KOMP

Oppdatert 29/1/21 av Jesper Vestergaard

Hvilke WiFi standarder støtter KOMP?

802.11 ac/a/b/g/n (2.4GHz + 5GHz, 2x2 MU-MIMO)

Hvilke nettverkssikkerhetsmekanismer støtter KOMP?

KOMP støtter åpne nettverk, og nettverk beskyttet av WEP / WPA / WPA2 Personal / Enterprise. Spesifikt støtter den WPA Enterprise 802.1x (PEAP). Nettverk som krever http-proxy eller brannmurer som blokkerer alle porter ut av nettverket er ikke støttet.

Hva om vi må bruke et gjestenettverk?

Offentlige nettverk er ofte beskyttet av captive portals. Vennligst ta kontakt med ansvarlig IT avdeling, slik at de kan godkjenne KOMP for nettverket. Alt de trenger å gjøre er å hviteliste KOMP sin MAC adresse, som vi kan skaffe deg.

Hva gjør vi om vårt nettverk ikke er støttet?

Vanligvis er det enkleste å skaffe et mobilt bredbånd, med en mobilt bredbåndsruter. Dette betyr at KOMP kobles med WiFi til ruteren, og så til internett via ruterens 4G.

Følgende porter på nettverking trenger å være tilgjengelige for KOMP

• TCP: ev-grpc.noisolation.com:443
  • TCP: ev-gateway.noisolation.com:443
  • TCP: ev-gateway.noisolation.com:51051
  • TCP: upgradesrv.noisolation.com:443
  • TCP: upgradesrv1.noisolation.com:443
  • UDP: global.stun.twilio.com:3478
  • UDP: global.turn.twilio.com:3478
  • no.pool.ntp.org:123
  • time1.google.com
  • time2.google.com
  • time3.google.com
  • time4.google.com

KOMP vil også prøve å sette opp videosamtalen på et av de høye portnummerne på UDP, siden det ofte vil tillate peer-to-peer kommunikasjon. Dette gir bedre ytelse, og mindre forsinkelse.