Vad är USB-portarna på Komp till för?

Uppdaterad 2 months ago av Johanna Dovander

USB-portarna på Komp-enhetens baksida kan användas för extra utrustning som till exempel hörlurar, extra högtalare eller trådbunden nätverksanslutning.

Här är några exempel på vad du kan använda USB-portarna till:

Anslut ljudutrustning till Komp-enheten

Om du vill lägga till fler högtalare, använda hörlurar eller annan liknande utrustning på Komp, måste du ansluta dem via ett av USB-uttagen på baksidan av din Komp-enhet.

1. Du behöver ett externt USB-ljudkort som du ansluter till en av USB-portarna (såvida inte din utrustning har direkt USB-anslutning). Du hittar sådana ljudkort i de flesta elbutiker.
  2. Anslut ljudkortet till en av USB-portarna.
  3. Anslut din utrustning till ljudkortet. Ljud som kommer från Komp kommer nu att gå genom din utrustning.

Anslut Komp till en 4G USB-dongel (Komp-modell EV2)

Om du har Komp-modell EV2 har du inte möjlighet att använda ett 4G SIM-kort, som du kan när du har Komp-modell EV2b. Du kan dock köpa en 4G USB-dongel och ansluta denna till en av USB-portarna på Komp.

1. Skaffa ett data-SIM-kort från en nätverks-/telefonleverantör. Se till att du avaktiverar PIN-koden. Följ instruktionerna från det varumärke som tillhandahåller din 4G-dongel för korrekt installation.
  2. Sätt i SIM-kortet i USB 4G-dongeln och anslut det till en av USB-portarna.
  3. Komp kommer nu att få internet från dongeln och du behöver inte justera några internetinställningar i Komp-appen

Anslut Komp till ett trådbundet nätverk

Här behöver du en USB till Ethernet-adapter. Anslut din Ethernet-kabel till adaptern och sätt den i en av USB-portarna.

Obs! Extra utrustning kommer inte att skada din Komp-enhet. Men vi kan inte garantera att all utrustning fungerar med din Komp.