Nyckelord og hemlig kod

Vad är et nyckelord?

AV1s nyckelord används för att länka en användares surfplatta eller telefon till AV1, och det kan bara användas en gång. Det är för att säkerställa att bara en enhet er tillkopplat AV1 och att den korrekta användaren får tillgång.

När använder jag nyckelordet?

Du behöver ett nyckelord när:

• Du kopplat til AV1 första gången. Använd nyckelordet från boxen, eller som du har fått via mejl.
  • När du byter enhet, t.ex är tillkopplat med din smarttelefon men vill använda din surfplatta i stället.
  • En ny användare tillkopplas AV1

Av säkerhetsskäl skickar vi bara nyckelord till den registrerade AV1 kunden, eller en kontaktperson dom har specificerad. Vi skickar inte nyckelord via chatten.

En lärare, förvaltare eller IT-personal kan också använda nyckelordet en gång för att koppla till AV1 Assistant appen.

Hemlig kod

Som ett extra lag säkerhet, skapar också användaren sin egen 4-siffriga pinkod dom måste använda varje gång dom öppnar appen. Den ska vara hemlig, och kan ändras i inställningar delen av AV1 appen.