Nyckelord og hemlig kod

Vad är ett nyckelord?

AV1s nyckelord används för att länka en användares surfplatta eller telefon till AV1, och det kan bara användas en gång. Det är för att säkerställa att bara en enhet är kopplad till AV1 och att den korrekta användaren får tillgång.

När använder jag nyckelordet?

Du behöver ett nyckelord när:

• Du kopplad till AV1 första gången. Använd nyckelordet från boxen, eller som du har fått via e-post.
  • När du byter enhet (om du t.ex. är tillkopplad med din smarttelefon men vill använda din surfplatta i stället).
  • En ny användare skall kopplas till AV1.

Av säkerhetsskäl skickar vi bara nyckelord till den registrerade AV1-kunden, eller en kontaktperson kunden har specificerat. Vi skickar inte nyckelord via chatten.

En lärare, förvaltare eller IT-personal kan också använda nyckelordet en gång för att koppla till AV1 Assistant appen.

Hemlig kod

Som ett extra lager säkerhet, skapar också användaren sin egen 4-siffriga pinkod som han/hon måste använda varje gång appen öppnas. Den ska vara hemlig och kan ändras under Inställningar i AV1-appen.