Vad är nätverkskraven för Komp?

Updated 14/9/21 by Johanna Dovander

Komp behöver en internetanslutning för att fungera. Om du inte har köpt ett 4G-abonnemang hos oss måste du lägga till ett WiFi.

Komp är kompatibel med alla vanliga WiFi-nätverk och kräver en minimum-hastighet på 2Mbps.

Om du använder ett WiFi-nätverk på ett äldreboende rekommenderar vi att du skickar den här artikeln till IT-avdelningen, så att Komp kan anslutas till nätverket.

Vilka trådlösa standarder stöder Komp?

802.11 ac/a/b/g/n (2.4GHz + 5GHz, 2x2 MU-MIMO)

Vilka nätverks-säkerhets-mekanismer stöder Komp?

Komp stöder öppna nätverk och nätverk som skyddas av WEP / WPA / WPA2 Personal / Enterprise. Den stöder specifikt WPA Enterprise 802.1x (PEAP). Nätverk som kräver http-proxy eller brandväggar som blockerar alla portar från nätverket stöds inte.

Vad händer om vi behöver använda ett gästnätverk?

Offentliga nätverk skyddas ofta av autentiseringsportaler. Kontakta den ansvariga IT-avdelningen, så kan de godkänna Komp för nätverket. Allt de behöver göra är att vitlista Komps MAC-adress, som vi kan ge till dig.

Vad gör vi om vårt nätverk inte stöds?

Oftast är den enklaste lösningen att skaffa en mobil bredbandsrouter. Det betyder att Komp kommer att ansluta med WiFi till routern och sedan till internet via routerns 4G.

Följande portar i nätverket måste vara tillgängliga för Komp

TCP port 443:

ev-grpc.noisolation.com

ev-gateway.noisolation.com

upgradesrv.noisolation.com

upgradesrv1.noisolation.com

UDP port 443:

kinesisvideo.eu-central-1.amazonaws.com

UDP port 123:

no.pool.ntp.org

time1.google.com

time2.google.com

time3.google.com

time4.google.com

Komp kommer att försöka upprätta videosamtalet med valfritt portnummer på UDP, eftersom det ofta tillåter användning av peer-tp-peer-kommunikation. Detta ger bättre prestanda och mindre fördröjning.