Om AV1

Om AV1 och hur den fungerar.

AV1 placeras i klassrummet och barnet deltar från annan plats via sin enhet. AV1 har en inbyggd kamera och mikrofon som överför lektionen till barnets enhet. Den integrerade högtalaren gör att barnet kan prata med sina klasskompisar.

AV1-appen är kompatibel med surfplattor och smartphones som stöder IOS (11.0 eller nyare) eller Android (9.0 eller nyare). AV1-appen kan installeras från både App Store och Google Play Store.

Vad kan AV1 göra?

Hemifrån, eller från annan plats, kan barnet kontrollera sin AV1 og interagera med klassen.

1. Barnet kan flytta AV1 genom att rotera den 360 grader eller se upp och ner 70 grader
  2. Barnet kan prata och barnets röst blir projicerad in i klassrummet. Användaren kan aktivera tyst läge sig så att hen inte blir hörd av klassen och hen kan även viska för att prata med sina klasskompisar.
  3. Barnet kan låta läraren veta att hen har en fråga genom att trycka på handikonen. Det får AV1s huvud att blinka.
  4. Barnet kan ge AV1s huvud blått ljus om hen inte känner sig bra och vill delta passivt.
  5. Barnet kan även ändra AV1s uttryck. AV1 kan uttrycka glädje, att man är förvirrad eller ledsen.

Det gör att barnet kan vara delaktig i lektionen som om hen var fysiskt närvarande.

Ta med AV1 till olika platser

Det fantastiska med AV1 är att den även kan användas utanför klassrummet. Den har ett integrerat 4G SIM-kort, som betyder att den kan vara med ut på lekplatsen, på skolresor, ja till och med på födelsedagskalas!

Ljussignaler på AV1

AV1s ljussignaler indikerar nätverkets prestanda och batterinivå.

Ljusremsorna på "axlarna" indikerar robotens status:

Vitt ljus

AV1 är påslagen och klar för att användas.

Blinkande vitt

Robot söker efter nätverket eller återkopplar.

Blinkande rött

Roboten försöker fixa ett problem/ingen internetuppkoppling.

Blinkande rött och vitt

Väldigt lågt batteri.

Blinkande snabbt rött

Roboten är helt tom för batteri och behöver laddas. Den kommer behöva ladda i ca 30 minuter innan du kan använda AV1 igen.

Ljusen på AV1s huvud

Färgerna på huvudljuset indikerar följande:

Vitt ljus

AV1 är på och eleven önskar att delta aktivt.

Blått ljus

AV1 är på och eleven önskar att delta passivt.

Grönt pulserande ljus

Eleven räcker upp handen och vill svara på en fråga.

av-2-pulsating-light-green copy

Ljusen bak

Ljusen på baksidan indikerar nätverkskvaliteten (blått), respektive batterinivå (grönt).