Vad är AV1 och hur fungerar den?

Updated 6/3/20 by Simon Oliver Ommundsen

AV1 placeras i klassrummet, och barnet är hemma eller på sjukhuset med sin enhet. AV1 har ett inbyggd kamera, och mikrofon för att överföra lektionen tillbaka til barnet. Den integrerade högtalaren gör att barnet kan prata med sina klasskompisar.

Vad kan AV1 göra?

Hemifrån kan barnet kontrollera sin AV1 og interagera med klassen.

• Dom kan flytta AV1, genom at rotera den 360 grader, eller se upp och ner 70 grader
  • Dom kan prata og deras röst blir projicerad in i klassrummet. Dom kan dämpa sig själv så att dom inte blir hörd av klassen, og dom kan även viska för att prata med klasskompisarna.
  • Dom kan låta läraren veta att dom har en fråga genom at trycka på hand ikonen. Det får AV1s huvud att blinka
  • Dom kan ändra AV1s huvud till blått ljus om dom inte känner sig bra, och vil vara mindre aktiva i deltagandet.
  • Dom kan även ändra AV1s uttryck, och den kan uttrycka glädje, att man är förvirrad eller ledsen.

Det gör at barnet kan vara delaktig i lektionen som om dom var fysiskt närvarande.

Ta med AV1 vart som helst

Det som fantastisk med AV1 är at den kan användas utanför klassrummet också. Den har ett integrerat 4G sim kort, som betyder att den kan vara med ut på lekplatsen, på skolresor eller även på födelsedagskalas.

Ljussignaler på AV1

AV1s lyssignaler indikerar nätverket prestanda, och batterinivå.

Ljusremsorna på "axlarna" indikerar statusen till roboten:

Vitt ljus

AV1 är på å klar för att användas

Blinkande vitt

Robot söker efter nätverket eller återkopplar

Blinkande rött

Roboten försöker fixa ett problem/ingen internet tillkoppling

Blinkande rött och vitt

Kritiskt lågt batteri

Blinkande snabbt rött

Roboten är helt tom för batteri och behöver laddning. Det kommer ta ca 30 minuter med laddning innan du kan använda AV1 för streaming.

Ljusen på huvudet

Färgerna på huvudljuset:

Vitt ljus

AV1 streamar och eleven önskar att delta aktivt

Blått ljus

AV1 streamar och eleven önskar att vara passivt deltagande

Pulserande ljus

Eleven räcker upp sin hand

Ljusen bak

Ljusen på baksidan indikerar netvärkskvalitén (blått) respektive batterinivå (grönt).