WiFi Guide

Updated 14/8/20 by Simon Oliver Ommundsen

Vilka trådlösa standarder har AV1 stöd för?

• Modell AV2 har stöd för de flesta trådlösa routers som är används i dag. Mer specifikt fungerar den med 802.11 ac/a/b/g/n (2.4GHz + 5GHz, 2x2 MU-MIMO)
  • Modell AV1(b) har stöd för dom flesta trådlösa routers som används i dag. Mer specifikt fungerar den med802.11 b / g / n (2.4 GHz). AV1 har inte stöd för nätverk som som bara opererar på 5GHz, eller enbart på 802.11ac standarden.

Vilka nätverkssäkerhetsmekanismer stöder AV1?

• AV1 har stöd för öppna nätverk, och nätverk skyddade av WEP / WPA / WPA2 Personal / Enterprise. Specifikt har den stöd för WPA Enterprise 802.1x (PEAP). Nätverk som kräver http-proxy eller brandväggar som blockerar alla porter ut från nätverket har inte stöd.

Vad om nätverket använder NAT/brandvägg?

• NAT ska inte påverka användningen av AV1 alls. AV1 fungerar på ett sätt som gör att all kommunikation, förutom kontrollsignaler, går direkt peer-to-peer mellan roboten och användarappen. Om bägge parterna är bakom NAT/brandvägg kommer programvaran att försöka skära genom brandväggen med teknologi som STUN/upnp. Om det också misslyckas vill det krypterade mediet vidarebefordras genom en av våra (TURN) servrar.

Vad gör vi om vårat nätverk inte har stöd?

• Vanligtvis är den enklaste lösningen att skaffa en trådlös router för att använda med AV1 (t.ex. i klassrummet). Som oftast kan en standard trådlös router kopplas rätt i väggen i klassrummet och konfigureras säkert med WPA2 Personal och ett lösenord som bara används av AV1-användaren.

Vad är det minsta nödvändiga för att få tillgång til internet?

Det minsta nödvändig åtkomsten är:

TCP: gateway.noisolation.com:443

TCP: av-grpc.noisolation.com:443,

TCP: upgradesrv.noisolation.com:443,

TCP: upgradesrv1.noisolation.com:443,

TCP: global.turn.twilio.com:443

Företrädesvis också:

UDP: global.stun.twilio.com:3478

UDP: global.turn.twilio.com:3478

Och om möjlig:

Vilket som helst högt port nummer ut mot internet genom UDP, eftersom det ofta vill tillåta peer-to-peer kommunikation, som ger bättre prestanda och mindre fördröjning.

Vad om vårat nätverk använder MAC-adressfiltrering?

Alla AV1 har sin egen unika MAC-adress som vi kan ge till dig. Kontakta oss

Du kan då vitlista denna adress för att ge AV1 tillgång till nätverket.

Vårt nätverk använder en captive portal, vad skall jag göra?

Skolnätverk, och andra offentliga nätverk är ofta skyddade av t.ex. captive portals. Vänligen kontakta din IT-avdelning, de kan godkänna AV1 för nätverket. Allt de behöver göra är att vitlista AV1s MAC-adress.