Abonnemang och returer

Updated 6/3/20 by Espen Liljeblad Ødegård

Abonnemang

Alla AV1 kunde behöver ett aktivt abonnemang för att AV1 ska fungera. Om AV1 är köpt representerar servicepaketet abonnemanget. Abonnemanget har et start- och slutdatum.

Servicepaketet inkluderar obegränsat 4G/3G data över mobilnätverket i det landet den är köpt. Ditt servicepaket är giltigt i det landet den är köpt, och kan också användas i EU/EEA. Om du hyr AV1 är servicepaketet inkluderat i hyresprisen.

Om du vil pausa ditt abonnemang under et aktivt servicepaket, är det möjligt i maximum två månader om du har et aktivt servicepaket på minst 12 månader. Bara kontakta oss och vi fixar det.

Automatiska mjukvaruuppdateringar

Ditt AV1 servicepaket inkluderar automatiska mjukvaruupdateringar till den senaste tillgängliga. Din senaste mjukvaru-version kan du hitta i appen, eller vid att kontakta kundsupport.

Gratis service

Vid fall av tillverknings- eller hårdvarufel kommer No Isolation laga enheten utan kostnad så länge det fins et aktivt AV1 servicepaket.

Returer

Om roboten behöver service, vänligen kontakta oss, så kommer vi skicka alla nödvändiga dokument för att skicka in AV1 såväl som att organisera upphämtning av kuriren.

Når hyresperioden är över, skickar vi automatisk en faktura för förnyelse av hyresperioden. Om du vill avbeställa hyrningen efter att perioden har slutat, contact us innan hyresperioden är över och vi organiserar upphämtning av roboten.


How did we do?